Uw gezondheid
dat beweegt ons

ORIGENE RUGBEHANDELING

Veel mensen krijgen vroeg of laat rugklachten. Zij hebben één duidelijke wens: soepel en pijnloos bewegen. OriGENE verhelpt die rugpijn. Centraal staat het OriGENE-behandeltoestel. Hiermee volgen patiënten samen met speciaal opgeleide fysiotherapeuten een bijzondere vorm van kracht- en coördinatietraining. Op maat, dus volledig afgestemd op de individuele klacht, beperkingen en mogelijkheden van de patiënt. En dat maakt OriGENE uniek.

De OriGENE-behandeling verlost jaarlijks vele duizenden patiënten van hun rugklachten. Wat het succes is? We richten ons op de oorzaak van de problemen en niet op de symptomen, zoals veel behandelingen doen. Onze rug therapie maakt een gerichte, functionele behandeling van de rug mogelijk.

Werkwijze

De behandeling start met een uitgebreide intake en het maken van een rugscan met de SpinalMouse. De SpinalMouse is een klein meetinstrument dat de positie en beweeglijkheid van de wervels zichtbaar maakt. Dit is maatwerk: uw behandelaar stelt het toestel af op basis van uw lichaamsbouw en specifieke klachten.

Tijdens de gehele behandeling wordt u persoonlijk en professioneel begeleid door uw fysiotherapeut. De behandeling duurt slechts circa 20 minuten. Eerst doet u ze wekelijks. Later beperkt u de oefeningen tot soms maar een paar keer per jaar 

Voor welke rugkluchten

In principe is de OriGENE-behandeling bedoeld voor mensen met aspecifieke rugklachten. Meestal is er sprake van chronische, vaak jarenlange, rugklachten. De behandeling is niet bedoeld voor mensen met specifieke rug afwijkingen zoals bepaalde reumatische aandoeningen of een fractuur.

Voor meer informatie kunt u kijken op onderstaande websites:
www.origene.nl en www.spinalmouse.com

Maak snel een afspraak via 070 393 82 38 of via ons contactformulier