Uw gezondheid
dat beweegt ons

OEDEEMTHERAPIE

Lymfedrainage is een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, om afvalstoffen en spanningen kwijt te raken, om overtollig lymfevocht af te voeren (na operatie, bestraling, amputatie of bij oedemen) en om verschillende ziekteprocessen te ondersteunen.

Methode Vodder

Bij de Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder wordt ritmisch een heel zachte, spiraal- vormige druk uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfstelsel. Vooral het ritme van deze 'handgreep' is erg belangrijk.

Dat ritme moet namelijk exact overeenkomen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfbanen en in de haarvaatjes, want alleen dan kan al het 'overtollige' lichaamsvocht goed worden afgevoerd. De behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, heeft plaats bij een aangename temperatuur en in een uiterst ontspannen sfeer.

 

De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en is vrijwel pijnloos. De behandeling begint met een uitgebreide intake  waarin o.a. duidelijk wordt hoe het lichaam (de mens) functioneert. De massage begint bij de lymfklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfklieren in de buikstreek, oksels, liezen en/of het gelaat. Hebt u  klachten buiten deze lymfkliergebieden, dan zal daarop een gerichte specifieke behandeling volgen. 

Maak snel een afspraak via 070 393 82 38 of via ons contactformulier