Uw gezondheid
dat beweegt ons

MANUELE THERAPIE

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van mensen met klachten van de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Manuele therapie is vooral geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten.

Werkwijze

Bij overbeweeglijkheid in de gewrichten kan de manueel therapeut met specifieke trainingsadviezen de klant leren zijn gewrichten door middel van spieren te beheersen. Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt zijn hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen; klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn; artrose van de heup; lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen; bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt worden door het bewegen van de nek en kaakklachten eventueel gecombineerd met nekklachten.

SOMT

De manueel therapeut die aan de SOMT is afgestudeerd, is door zijn verhoogde diagnostische en therapeutische kennis en door zijn manuele en communicatieve vaardigheden bij uitstek competent om mensen met bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden. De therapeut realiseert zich hierbij dat bewegend (dis-)functioneren van mensen niet alleen wordt beïnvloed door biologische factoren, maar ook door persoons- en omgevingsgebonden factoren.

In de visie van de SOMT is de zelfred-zaamheid van de klant een belangrijk thema, waarbij de manueel therapeut dit proces, indien nodig multidisciplinair, vanuit zijn professionele achtergrond en competentie kan begeleiden.

Voor welke klachten manuele fysiotherapie

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. 

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:
- hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
- nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen; lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
- hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn; duizeligheid bij het bewegen van de nek
- kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten; heupklachten

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Maak snel een afspraak via 070 393 82 38 of via ons contactformulier